Om bonden på gården

 

Att bli kliad är skönt

Flasklammet Fanny

Fårgos

Hjälper en kalv till världen hos grannen

På promenad med 47:an

 

 

 

 

 

Hej, det är jag som är bonden på Nybble gård!

Mitt namn är Matilda och jag är 27 år. Att jobba med djur har jag alltid vetat att jag ska göra, och att det blev just får föll sig naturligt. Gården är liten och även om kor är underbara djur så var det inte riktigt aktuellt med tanke på den lilla ladugården med endast plats för ett tiotal kossor. Den gamla ladugårdsinredningen från 50-talet åkte ut och en enkel men väl fungerande fårinredning är nu på plats. Att hålla det småskaligt men med hög kvalité gör att jag får tid att umgås med fåren och få dom vana vid människor. Får är snälla djur och lätt blir tama som hundar bara man ger dom lite tid. Detta underlättar hanteringen och stressen blir minimal vid ex klippning och annan hantering.

Gården är en släktgård och jag har alltid tänkt att jag ska bo här en vacker dag. Den vackra dagen kom allt för fort och min mamma bodde fortfarande kvar i stora boningshuset när vi kom på att vi ville bo här. Jag och min sambo byggde istället ett helt nytt hus en åker bort och här flyttade vi in i oktober 2011. Att "komma hem" efter en och annan sväng i lägenhet i stan och en tid i ett gammalt torp på landet känns bra. Jag saknar inte det fartfulla livet i stan som många anser vara det enda rätta, utan tycker det är betydligt trevligare att vara här på landet bland mina nära och kära, både människor och djur. Jag trivs bäst med att bestämma över mina egna arbetstider och göra saker på mitt sätt, så vad passade inte bättre än att bli bonde på hemmaplan?

Att hela tiden hålla det småskaligt med djurens bästa i fokus är viktigt och faller sig naturligt för mig. Nybble är den lilla gården med det stora hjärtat helt enkelt!

Saturday the 21st. Joomla 2.5 templates.